Düden Şelalesi

Akdeniz’e ulaşma çabasında olan akarsular içinde yer alan Düden, Düdenbaşı bölgesinde yüzeye çıktığı için bu isimle anılmaktadır. Kaynağı Kepez Hidroelektrik santrali olan Düden Şelalesi turizm açısından büyük ilgi çeken alanlar arasında yer almaktadır. Bölgede bulunan akarsu ve şelalelerin en çok ilgi çekenleri arasında Kurşunlu Şelalesi, Manavgat Şelalesi ve Düden Şelalesi yer almaktadır.

Antalya’nın bir su şehri olması doğal güzellikleri de içinde barındırmasını sağlamaktadır. Antalya'da gezilecek yerler dendiğinde akla gelen hemen her yerin içinde doğal su kaynakları ve denizler yer almaktadır. Tatilinizi Antalya’da geçiriyorsanız bütçenize uygun bir araç kiralayabilir ve yakın çevre turları ile bölgeyi daha iyi tanıyabilirsiniz. Her biri birbirinden güzel ve özel olan bölgeleri ziyaret ederek hem tatil yapabilir hem de turistik geziler ile hayatınızı renklendirebilirsiniz. Aşağı ve Yukarı Düden olarak ikiye ayrılan akarsu kollarından Yukarı Düden bölgesi hali hazırda piknik alanı olarak da kullanılmaktadır. Şelale bölgesi Antalya’nın bunaltıcı sıcağından biraz olsun uzaklaşmanızı sağlayacak ve kendinizi dünyada yer alan bir cennette hissetmenizi sağlayacaktır.

Saat 09.00’da kapılarını ziyaretçilerine açan Düden Şelalesi yaz ve kış aylarının en sık uğranılan alanları arasında yer almaktadır. Şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunan alan bölgede yer alan Aşağı Düden’in suları ise 40 metrelik falezlerden Akdeniz’e dökülmektedir. Antalya gezinizde tatile çıkmanın mutluluğunu yaşarken doğal güzelliklere ve tarihi mirasa da doyabilirsiniz. 

Düden Şelalesi