Araç Kiralama İçin Ne Gerekli?

Araç kiralama işlemleri günümüzde sıkça yapılan bir uygulama haline gelmiştir. Kişiler kurumsal ya da kişisel olarak araç kiralama işlemini tercih edebilir aynı zamanda araç ihtiyaçlarına çözüm bulabilir. Genellikle yapılan araç kiralamalar günlük haftalık ya da aylık olarak değişiklik gösterebiliyor.

 Her araç kiralama sisteminin farklı bir işleyişi bulunmakta. Öncelikle araç kiralama için bazı evraklar tercih edilmelidir. Firmalar arasında evraklar zorunlu bir hale geliyor. Çünkü aracı kiralayan kişinin denetimi yapılırken aynı zamanda belli bir seviyede güvence imkânı oluşturuluyor. Karşınızda muhatap bulabilmek için bazı belgelerin kayıt altına alınması gerekiyor.


Araç Kiralama İçin Gerekli Evraklar

Araç kiralama için gerekli evraklar vardır. Bu evraklar firmadan firmaya değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle talep edilen belgeler şu şekildedir;

  1. Sahip olunan ehliyet belgesi ve beraberinde yaş sınırı. Bu esnada normal araç kiralama işlemlerinde 30 yaş aranırken lüks araç kiralamalarında 35 yaş aranmaktadır.
  2. Nüfus cüzdanı
  3. Kredi kartı bilgileri
  4. İkametgâh bilgisi

Araç kiralayan kişiye ait bir fatura gibi belgeler talep edilmektedir.

Talep edilen araç kiralama evrakları basitlikle tamamlanacak şekilde karşımıza çıkar. Böylece kişiler kiralayan ve kiracı olarak haklarını koruma gibi avantajlar elde eder. Gerçekleşen hizmet doğrultusunda böylece yasal bir dayanak imkânı oluşturulmuş olacaktır.

Araç Kiralama İçin Gereken Diğer Faktörler

Araç kiralama konusunda kişilerden belge dışında talep edilen bazı faktörler de bulunur, Bunlar ise;

  1. Araç kiralama süreci, kişiler firma tarafından kendilerine uygun aracı saatlik, günlük haftalık veya aylık olarak kiralama işlemi gerçekleştirebilir. Belirli süreçler için belirli araçlar sunulur.
  2. Araç kilometre sınırı, araç kilometre sınırları belirli seviyede olmaktadır. Firmadan firmaya kilometre hakkı farklı sunulur. Belirlenen kilometrenin üzerine çıkıldığı takdirde ek ücrete tabi tutulacaktır.
  3. Ödeme, araç kiralama işlemleri sonrası sistemler üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabileceğiniz gibi nakit ödeme de gerçekleştirmeniz mümkündür.
  4. Depozito, kiralanan aracın kullanıldığı süre boyunca meydana gelecek para cezaları gibi durumlara karşı belirli bir teminat durumu bazı firmalar tarafından yapılmaktadır. Bu miktar araçlara bağlı olarak farklılık gösterebilir.
  5. Kasko, kiralık araçların kiralama süresi boyunca sigorta ve kasko güvencesi sunulmaktadır.
  6. Yakıt, kiralayan kişiler aracı teslim alırken mutlaka yakıt seviyesini Kontrol etmesi gerekir. Çünkü kiralanan miktardaki yakıt ile iade edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kişilerden ek ücret talep edilir.
  7. Kiralama süreci, kişiler belirli bir süre araç kiralama işlemi yaptıktan sonra tam süresinde aracı iade etmelidir. Aksi taktirde fazladan kalınan her süre kişiye ek ücret olarak yansır. 

Araç Kiralama İçin Ne Gerekli?